fbpx

משלוח חינם למאווררי תקרה

0
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
0

לפני יותר מ75 שנים יצרנו את המאוורר הראשון שלנו:

איך הכל התחיל
ומהן אבני הדרך במסע ליצירת המאווררים הטובים ביותר בעולם?

1946 – הקמת החברה:

אלקטרוסטאר (סטאר) הוקמה על ידי בצלאל גורלי ז״ל.

1946 – מפעל לעבודות חיתוך מתכת: 

בשנים שאחרי קום המדינה, התבסס המשק הישראלי על ייצור מקומי, מה שיצר בעלי מלאכה רבים בהתמחויות שונות. בצלאל גורלי ז״ל, מייסד החברה, הבחין בחוסר במכונות לחיתוך פחים והחליט לייבא גיליוטינה מקצועית לחיתוך פחים. שירותי חיתוך המתכת אכן נדרשו וגורלי, שהיה היחיד בתל אביב עם מכשיר הגיליוטינה, נתן שירות לבעלי מלאכה רבים באזור ביניהם: יצרני סכו״ם, פותחני קופסאות ובקבוקים וחלקי מתכת רבים ואחרים. 

באותה תקופה, השתתף גורלי במאמץ המלחמתי. הוא יצר משרוקיות מצינורות מתכת. משרוקיות אלו חוברו לפצצות פשוטות, שהוטלו ממטוסי פייפר, וגרמו לשריקה חזקה ומפחידה. 

 

1947 – פיתוח אקראי של מאוורר בבית מלאכה צנוע ביפו:

במהלך עיסוקו כחותך מתכת נתקל גורלי במאוורר שולחני אמריקאי. הוא פירק אותו לגורמים והבין כיצד יוכל לעשות מוצר טוב יותר: פנה לבעלי מלאכה מקומיים, שייצרו עבורו את חלקי הפנים והמנוע. שניאור זקהיים (אביה של השחקנית אסתי זקהיים) יצר את החילזון, חלק במאוורר שהוא סוג של ספירלה שמורכבת במנוע ומתרגמת כוח, מפעולה אופקית לפעולה אנכית. יוסף אנגלנדר, ייצר עבורו את המבלט לחיתוך סטטור/רוטור שהוא בסיס המנוע החשמלי במאוורר. ועוד רבים אחרים שעזרו ביצירת המאוורר הראשון ״סילון / סטאר״. 

1949 – אב טיפוס ראשון מוכן:

בית המלאכה הקטן, ברחוב השוק בתל אביב, הפך למפעל שהגדיל את תפוקתו עם הזמן והחל לייצר 2-3 מאווררים ביום. הדגם הראשון היה ״סילון / סטאר״ שנמכר בהפצה לחברת ״פסקו״, בהנהלת כרמלה הורנשטיין. חברתה של הורנשטיין הייתה המפיצה הראשונה של מאווררי סטאר, שסופקו על תלת אופן מבית המלאכה ברחוב השוק ועד למחסני המפיצה ברחוב גרוזנברג בתל אביב.

1950

החברה הראשונה בישראל לייצור מאווררים

בית המלאכה לא עמד בביקוש והוקם מפעל שעמד על כושר ייצור של 6–8 מאווררים ביום. הדגמים הראשונים של החברה דמו מאוד למקביליהם האמריקאיים ובעיקר לדגמים דומים של ג׳נרל אלקטריק. 

לדוגמא: דגם ״סטאר / סילון״, שבמרכזו הוצב לוגו החברה. 

1960 – המהפכה התעשייתית:

עם העליה ביצור עבר המפעל מרחוב השוק למבנה גדול יותר. גורלי בנה מבנה רחב ומודרני, ברחוב שלבים, ששימש כמפעל והסתמך על קו יצור בעל סרט נע. גורלי שאב את ההשראה ממפעלים ליצור מכוניות בארה״ב והצליח ליצור מפעל שמחולק לכ-20 תחנות עבודה. 

1963 – השקת מאוורר ״סופר סטאר״:

המאוורר המשופר “סופר סטאר” היה פריצת דרך מבחינה עיצובית. הוא נבנה בקווים מעוגלים והיה צבוע בצבע ״ירוק סופר״. בכדי לצבוע את המאווררים בצבע הייחודי הקים גורלי מצבעה אוטמטית עם מסוע אוטומטי: המסוע נכנס לתנור ולאחר מכן לקירור, מה שאפשר צביעה של כמויות גדולות של חלקים בזמן יחסית קצר. בחירת הצבע הירוק התקבל בהשראת חברות יפניות, ביניהן: סאניו, טושיבה ופוג׳י שהחלו לייצר מאווררים בשנות ה-60 בצבע זה שהפך לטרנד עולמי. 

מאוורר ה״סופר סטאר״ הפך להיות הדגם המזוהה ביותר עם מאווררי סטאר והיווה סמל לתקופה. 

 

1965 – פרס קפלן: 

מפעל המאווררים אלקטרוסטאר (סטאר) זכה בפרס הייעול על שם אליעזר קפלן ז״ל, שר האוצר הראשון למדינת ישראל שהיה מראשוני המעוררים להגבת פריון העבודה והייצור. את הפרס העניק לגורלי נשיא המדינה, בבנייני האומה בירושלים, בנוכחות כל עובדי ומשפחת סטאר:

״הישגים בעלי חשיבות בהגברת היעילות באמצעות שכלול הציוד, שיפור תהליכי יצור ושיפורים טכניים שהביאו לעליית התפוקה ב200 אחוז ופריון הייצור ב70 אחוז. מפעל זה יכול לשמש דוגמא לאפשרויות הייעול בתעשיה הזעירה בישראל.״

סוף שנות ה60 – המאווררים הפופולאריים ביותר בישראל:

מפעל המאווררים של אלקטרוסטאר (סטאר) הצליח להגביר את כושר הייצור לכ-300 מאווררים ביום שאף יוצאו למדינות רבות בעולם. המאווררים של סטאר התחרו בדגמים דומים, מתוצרת ישראלית, ובדגמים מתוצרת חוץ מאירופה, ארצות הברית ויפן והמשיכו להוביל את השוק בכמויות. 

 

1970 – השקת המותג בלוסטאר:

בתחילת שנות ה70 עיצב גורלי קו חדש ומודרני לתקופה תחת השם ״בלוסטאר״. העיצוב התאפיין בקווים חדים וישרים, בהשראת מכוניות ביניהן רנו ושברולט. הדגם הראשון בסדרה נקרא ״בלו סטאר ״12״ והיווה פריצת דרך עיצובית באותו הזמן. המותג בלוסטאר קיים עד היום וכולל מגוון מאווררי עמוד, שולחן ותליה. מאווררים אלו זכו, ועדיין זוכים, לאמינות ופופולריות רבה בבתים הישראליים של אותן שנים וחלקם עדיין בשימוש כיום.

1985 – החברה הראשונה בישראל שהפעילה קו המוני לייצור מוצרי חשמל:

שנות ה-70 החברה נמנתה על שלוש החברות הישראליות שהגיעו ליעד יצור של מליון יחידות, כאשר השתיים האחרות הן אמקור (שמוכרת בזכות המקרר) וסיפולוקס (שיצרה מכשירי סודה). 

1988 – אות היצואן המצטיין: 

בשנת 1988 קבלה אלקטרוסטאר (סטאר) את אות היצואן המצטיין אחרי שהגיעה להיקף ייצוא של מיליון ורבע דולר בשנה. הייצוא היה ליוון, בלגיה, הולנד ומעט לצרפת. אך היצוא העיקרי היה לאנגליה וכלל מכירה של 280 מאווררי בלוסטאר לארמון בקינגהאם. 

18/06/1988, האינתיפאדה הראשונה – הצתת המפעל:

בתחילת האינתיפאדה הראשונה, הוצת מפעל החברה ביפו, ונשרף כליל. 

1989 – מפעל הרכבת מאווררים אמריקאי:

בשיתוף עם חברת לסקו, חברת המאווררים האמריקאית הגדולה ביותר, הקימה סטאר מפעל להרכבת מאווררים באזור התעשיה ברקן. המפעל הגיע לתפוקה של כ-1,500 מאווררים ביום. 

ספטמבר 1991 – סטאר אמריקאי:

ב1 לספטמבר, 1985 נחתם הסכם סחר חופשי בין ישראל לארצות הברית. הסכם זה אפשר לאלקטרוסטאר (סטאר) לייבא מאווררי איכות מארצות הברית ללא מיסים. עיקר הייבוא היה ממפעל מאווררים אמריקאי, לסקו, שהיה באותה העת הגדול בעולם. כך הייתה אלקטרוסטאר הראשונה להכניס לביתו של הצרכן הישראלי מאווררים אמריקאים איכותיים. 

1995 – תואר המוצר הנבחר:

אלקטרוסטאר (סטאר) זכתה בתואר ״המאווררים החשמליים הנבחרים״ במשאל המוצר הנבחר שנערך ע״י עיתון ״ידיעות אחרונות״ בחסותו האדיבה של מר. רוני מילוא, ראש עיריית ת״א-יפו ואשר בוצע ע״י מכון ישראל למחקר חברתי שימושי. 

 

1996 – מותג המאווררים האמריקאי ״הנטר״ בישראל:

סטאר הייתה הראשונה לייצג את חברת המאווררים האמריקאית, המובילה דאד, מחוץ לגבולות ארצות הברית. 

 

1998 – חנות מיוחדת במינה:

רצפת אולם התצוגה של סטאר היא רצפת המפעל מאותם ימים. הוא משתרע על פני 400 מ״ר וניתן להתרשם ממעל ל200 דגמי מאווררי תקרה תלויים, מכל הסוגים, מהחברות המובילות בעולם, במגוון סגנונות ותקציבים. 



1999 – סטאר אמריקאי: מאוורר תקרה בחדר השינה 

סטאר היא הראשונה להציג בישראל מאווררי תקרה ביתיים שהושקו בכמויות מסחריות. מאווררי התקרה האמריקאיים של סטאר יוצרו ויובאו מארה״ב וזכו לאהדה רבה על הקהל הישראלי שהחל להכניס מאווררי תקרה לחדר השינה.

2000 – אחריות למנוע לכל החיים:

בתחילת שנות האלפיים החלה אלקטרוסטאר (סטאר) לייבא מאווררים שפותחו בישראל ויוצרו במזרח בלעדית עבורה, בהתאמה ללקוח ולאקלים הישראלי. סטאר הייתה הראשונה בשוק להציע מאוורר עם אחריות למנוע לכל החיים: LIFE4STAR.

 

2002 – טרופיקל סטאר:

סטאר משיקה את קולקציית מאווררי התקרה שמיועדת לפרגולות ומרפסות ועמידים במים ולחות. 

 

2009 – המאוורר עם הפטנט, סטאר מולטימקס:

סטאר היא הראשונה בעולם להשיק מאוורר תקרה עם פטנט רשום המאפשר לתלות את מאוורר התקרה עם 2/3/4 כנפיים. המאוורר עם הפטנט והעיצוב שנעשה בישראל נמכר גם בארצות הברית ובאירופה.

2010 – מאווררי המגדל של לסקו:

אלקטרוסטאר (סטאר) השיקה את מאוורר המגדל לסקו האמריקאי, שגם הוא מתוצרת חברה אמריקאית, שהפך לפופולרי מאוד בסלון הישראלי וזכה לדגמים מתחרים. 

2012 – בלו אפ מדוייק בכיכר רבין:

ביולי 2012, הציגה האמנית טל טנא בלו אפ מדויק של מאוורר ישראלי ישן מדגם סופר סטאר בלב כיכר רבין בתל אביב למשך חודשיים. המאוורר התנשא לגובה של שישה מטרים ונועד לצנן את האווירה ה״רותחת״ שהייתה במהלך אותה תקופה עקב המחאה החברתית ליוקר המחיה, כך אמר ראש העיר מר. רון חולדאי. המאוורר הענק אפילו עבד, וצודד ימינה ושמאלה, אחת לשעה. לטקס הפתיחה הגיע ראש העיר דאז, מר. רון חולדאי והיצירה זכתה לחשיפה במהדורות החדשות ובעיתונים ברחבי העולם. 

2013 – סטאר פרופלור:

סטאר משיקה מאוורר תקרה עמיד במיוחד לתנאי חוץ, תחת השם סטאר פרופלור, במהדורה מוגבלת. המאוורר עוצב ופותח על ידי סטאר, בסטודיו החברה ביפו. סטאר פרופלור מאפשר לשלב בין מגוון צבעי מנועים למגוון גימורים של כנפי עץ. המאוורר ידוע בעמידותו לאורך זמן גם בתנאי מזג אוויר קשים ולחות ובעקבות הצלחתו נשאר כדגם קבוע בקולקציה עד היום. 

 

2013-2014: מוזיאון המאווררים של סטאר

באולם התצוגה, על רצפת המפעל, סטאר מציגה אוסף יוצא דופן של מאווררים מכל העולם ומאווררים של סטאר מן העבר. האוסף כולל מאווררים ממדינות כגון: ארה״ב, יפן, הודו ועוד. וכולל כ 80 דגמים מרהיבים. מדובר באוסף הגדול מסוגו בעולם. בנוסף, סטאר מחזיקה בתואר אוסף המאווררים הפרטי הגדול מסוגו בעולם, שכולל כ1,000 מאווררים ישנים.

2013 – סטאר פרופלור:

סטאר משיקה מאוורר תקרה עמיד במיוחד לתנאי חוץ, תחת השם סטאר פרופלור, במהדורה מוגבלת. המאוורר עוצב ופותח על ידי סטאר, בסטודיו החברה ביפו. סטאר פרופלור מאפשר לשלב בין מגוון צבעי מנועים למגוון גימורים של כנפי עץ. המאוורר ידוע בעמידותו לאורך זמן גם בתנאי מזג אוויר קשים ולחות ובעקבות הצלחתו נשאר כדגם קבוע בקולקציה עד היום. 

היום – מחבקים את ההיסטוריה ומסתכלים קדימה:

עד היום, סטאר נשארה חברה משפחתית ומנוהלת על ידי משפחת המייסד בצלאל גורלי ז״ל. 

סטאר מתקדמת בפיתוח מאווררי תקרה בארץ, כאשר הדגש הוא על חדשנות ומצוינות בכל היבט: טכנולוגיה, עיצוב ושירות הלקוחות. אנחנו מחזקים את היסודות האלה בכל אחת מהפעולות שלנו בכל יום ויום וחותרים להמשיך ולשמור על מקומנו הגבוה בזירת פתרונות בתחום האוורור בארץ ובעולם. 

סטאר ממשיכה לעצב ולייצר עבור הצרכן הישראלי את המאווררים הטובים ביותר, עם המנועים השקטים ביותר והאיכותיים ביותר – תוך שאיפה לחדש כל העת.

הפיתוח של כל המוצרים נשאר בבית והוא כחול לבן. הגישה הזו מלווה אותנו מיום הקמת החברה, ובכך אנחנו ייחודים בנוף יצרני המאווררים בישראל. לצד החשיבות הרבה שיש לפונקציונאליות של המאווררים, עיצוב המוצר חשוב לא פחות, ולכן הפיתוח מגיע לרזולוציה של פרטי פרטים מכל היבט: תהליך הפיתוח נעשה בלעדית במרכז הפיתוח של סטאר, תוך שימוש בתוכנות ובטכנולוגיה מתקדמת כדי להגיע לתוצאות מדויקות. 

כמו כן, אנו נותנים דגש להפחתה משמעותית בשימוש בצריכת החשמל, ובהענקת פתרון מלא של מוצר ירוק וידידותי לסביבה: החל באריזה וכלה במאוורר עצמו. 

סטאר ממשיכה להיות מותג מוביל בישראל זה שנים רבות עם יותר מ-3 מיליון צרכנים, שרכשו או רוכשים מחברת סטאר לפחות מאוורר אחד.

סטאר עומדת בתקן הישראלי – ISI

בתקן האמריקאי – UL

ובתקן אירופאי – CE



0
    0
    העגלה שלך
    רוקן עגלהחזרה לחנות
        סוג חדר
        סוג חדר
        עוד...
        מידה
        מידה
        עוד...
        צבע
        צבע
        טווח מחירים
        טווח מחירים - slider
        03000